РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Коалиция „Изправи се! Мутри вън! с пакет от мерки за подкрепа на децата, самотните родители и семействата

Публикувано на:

Гражданите трябва да гласуват и е добре да подкрепят някоя от демократичните формации, защото е време да се сложи край на модела на чекмеджето и на раздаването на пари през прозореца на джипа. Управляващите съвсем съзнателно дирижират пика на кризата, който да съвпадне с изборния ден, за да уплашат хората и да ги откажат да гласуват. Тогава купените гласове ще решат състезанието, коментира водачът на листата на Коалицията „Изправи се! Мутри вън!" за Старозагорски регион Мая Манолова.

„Правителството не управлява здравната криза, а си прави предизборна кампания, включително и с ваксините. Огромното притеснение на хората е, че няма ваксини. Списъци се правят от партийните централи из цялата страна, което е цинично. Списъците са при нас и ще ги изпратим в Прокуратурата. Отново хората се разделиха на две – елит, за който има ваксини и обикновени хора, за които няма. Най-потърпевши са възрастните хора, а ние започнахме ваксинирането от администрацията, което също не е случайно, защото тя трябва да гласува. Хората питат къде са ваксините, защо няма ваксинационни центрове и защо трябва да имаш връзки, за да получиш ваксина“, категорична е Манолова.

Според нея цялото „управление на кризата" е Борисов да говори колко е опасно гласуването в пандемия. Важно е да отговорим на тази наглост, при която гласовете на хората са по-важни от страданието, фалитите на фирмите и човешките животи, категорична бе тя и посочи, че най-евтините ваксини, поръчани от Борисов, излязоха най-скъпо – България е с най-много починали и с най-много фалирали фирми.

„Трябва да гласуваме, за да ги накажем. Ще бъде страшно ако Борисов продължи да управлява“, категоричен е водачът на „Изправи се! Мутри вън!" за Старозагорски регион, с номер 18 в интегралната бюлетина.

Мнението на Мая Манолова е, че първите действие на следващото правителство задължително трябва да бъдат свързани с подкрепа.

„Предлагаме план с 1,2 млрд. лв. за подкрепа за микрофирмите и домакинствата, който включва по една депутатска заплата за засегнатите от пандемията малки фирми, за стартиращите фирми - по две депутатски заплати и по 2800 лв. подкрепа за домакинство. За останалите малки фирми държавата да поеме половината от осигуровките на персонала до края на 2021 година. Всичко това ще се случи с пари от държавния бюджет. До момента нито един лев не е даден от бюджета, всичко е по европейски програми и затова парите се бавят“, обясни Манолова. Тя се ангажира с преизчисляване на всички пенсии и нарастване на минималната работна заплата до 1250 лева.

Коалицията „Изправи се! Мутри вън!" е подготвила пакет от мерки за подкрепа на децата, самотните родители и семействата.

„Демографската криза е най-големият проблем. 40% от децата растат в бедност или в риск от бедност. Предлагаме еднократната помощ от държавата за първо, второ и трето дете да бъде съответно 2000, 3000 и 4000 лева. Това ще струва около 180 млн.лв. Подкрепата за второ и трето дете на семейства, в които родителите работят и се осигуряват през последните две години, да бъде 10 000 лева, което ще струва около 100 млн. лева. Втората година от майчинството да бъде в размер на 60% от работната заплата, но не по-малко от минималната работна заплата" коментира Мая Манолова.

Друго предложение на Коалиция „Изправи се! Мутри вън!" е безплатни детски градини и ясли за всички деца, а там където няма места - ваучер за частно детско заведение. Безплатни учебници за абсолютно всички ученици, както и безплатно електронно устройство при дистанционно обучение, също са част от предвидените мерки.

На предстоящите избори на 4 април, Коалиция „Изправи се! Мутри вън!" се явява под номер 18 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Платена публикация

Вижте още