РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Инж. Диньо Костов, ПП „Републиканци за България“: Промяната е наша работа

Публикувано на:

Той е Диньо Костов.

Общински координатор на ПП „Републиканци за България“ в Раднево.

От Раднево. Възпитаник на Техническия университет в София - филиал Пловдив.

Инженер е по електротехника.

Работи в Мини „Марица- Изток“.

Докторант по електрически апарати към ТУ-София.

Носител на приз „акад. Димитър Мишев“- за принос в областта на електротехниката, който се връчва от Президента на Република България.

Има редица публикации в международни издания, свързани с електротехниката и електроенергетиката.

На 32 години, баща на  двумесечно бебе.

Инж. Диньо Костов - ПП „Републиканци за България“

На България й трябват способни, а не послушни хора

 

Инж. Костов за политиката:

„Бях студент в Техническия Университет. Често пъти в компанията съм изразявал мнение по различни въпроси и са ме питали колегите „какво ще променя точно аз, какво толкова бих могъл да направя аз?“ Казвах им: „Ако аз не променя нещо, то кой? Всички ще се откажат. На никой не му се занимава от младите хора с политика, а всъщност всичко е политика. Много неща в живота ни, в страната ни, не са както трябва, родината ни, най - милото нещо, не върви на добре и нищо не се прави. Все отнякъде трябва да се започне, някой трябва да се залови за истинската промяна. Не може вечно да чакаме някой друг да дойде и да ни свърши работата, нали?

Нищоправенето, пасивността, особено сред моите връстници, е пагубна за живота ни. Нашият и на децата ни. Не мисля, че това да си пас и да гледаш отстрани, като само мърмориш и недоволстваш, е начин да покажеш, че не ти харесва как е. 

Промяната е наша работа.

За това съм решил  да се включа в  работата по Промяната, с каквото мога да бъда полезен. Не мога повече да съм просто наблюдател на едни процеси, които заробват всички. Искам да ми е чиста съвестта. Да знам, че не съм бил пасивен участник, а активен двигател. Направил съм нещо, допринесъл съм за по-доброто ни. Това може да звучи идеалистично и дори наивно за много мои връстници, но това е моето убеждение. Винаги съм имал гражданска позиция. Така съм възпитан.

Поколението, чийто представител съм е в клишето „аполитични“. Аз не споделям това. Ние сме тези с новата енергия.“

 

Инж. Диньо Костов – за лидера и грешките в политиката:

Политиката е наука за хората. За каузите за хората. И за грешките на хората. В каузите. И голям урок за силата и умението след падането, да  станеш и да продължиш отново.

Цветан Цветанов е единственият политик, който след скандал, се оттегли от властта. Силните така правят. Тръгват по свой собствен път. Никой от нас не е застрахован от грешки. Всеки от нас може да сбърка, но е много важно като сбъркаш, да можеш да си признаеш. Да прекъснеш веригата на миналото с хора, които те дърпат назад и с които вече нямаш обща кауза. И да продължиш напред.

С нови хора. С нови идеи, със съмишленици.

Вижда се и в листите на ПП „Републиканци за България“. В листата от Старозагорски регион. В структурата са само млади хора. Млади хора, с идеи, които искат да променят нещата. Аз виждам сред тези млади хора съмишленици, които по свой собствен начин искат да променят живота тук, доколкото могат. И вярвам, че могат. Няма нищо по – важно от това: млади хора с амбиции, хора, които да работят с желание. Пътят до тази промяна е различен. Въпросът е да има човек да работи с желание, да има пламък. Това трябва да е млад човек, който вижда перспективата пред себе си.

 

Инж. Диньо Костов- за хората:

И политиката за хората.

Всеки има право на глас, на мнение, за това как трябва да изглежда заобикалящата го действителност. Често пъти се припознават други хора в твоите идеали. Както и да се опитват да те разубеждават, че се заблуждаваш, че по техния начин е по - добре и правилно. ПП „Републиканци за България“ е формация на млади хора. На интелигентни млади хора.

На нови хора, с нова енергия.

Стига вече с минало. С тежки, стари неща. Със стари клишета и вини. Стига сме повтаряли едно и също, защото използвайки един и същи ресурс, употребявайки го по един и същи начин, крайният резултат няма как да бъде различен.

В ПП „Републиканци за България“ ме удовлетворява фактът, че тук има желание за промяна. Не на думи. А реално желание за промяна. И реална работа за това. Хора с образование, с авторитет, въпреки младите си години в своята професионална общност.

От това се нуждаем всички.

Има една маса от млади хора, които на практика са абдикирали от действителността, която ги заобикаля, встрани от всичко случващо са. Те нямат никакво мнение, на тях им е все едно дали ще имат подслон, работа, бъдеще, възможност да пътуват, да се усъвършенстват.

„Това не ме вълнува“, казват те и тяхната житейска философия спира тук.

Добре, не те вълнува, но: 

Ето сега в община Раднево няма болница, имаме проблеми с вредните емисии на ТЕЦ-овете, с реалната опасност от утре на практика да започнат да се съкращават работните места в района и можеш да останеш без работа. Това е вълнуващо да, доста при това. И тогава ще се започне пак с приказката: “Ама те там, политиците са виновни!“

Ами твоята гражданска позиция къде е? 

Твоята лична позиция къде е? А участието ти в политиката?

Ти какво направи, за да противодействаш? Сам за себе си.

С Нищоправенето аз не мога да си позволя да платя тази цена.

Заради мен, моето дете, моят живот,  моето бъдеще. Нашата страна.

Затова съм  тук.

В ПП „Републиканци за България“

 

И зад всичко това трябва да стоят способни, а не послушни хора.

ЗА държава с правила!

№21 в интегралната бюлетина

 

Секторни приоритети и политика на ПП „Републиканци за България“ в областта на ЕНЕРГЕТИКАТА  И ПОДЗЕМНИТЕ БОГАТСТВА:

Изготвяне на нова Енергийна стратегия в интерес на България и българските потребители

Тя следва да гарантира откритото управление на сектора и извършването на необходимите реформи, да доведе до съкращаване на вредните емисии и до привличането на нови инвестиции.

Осигуряване на нови източници на доставки на природен газ и ядрено гориво

Усилията трябва да продължат и по отношение на доставките на ядрено гориво от нови източници.

Развитие на ядрената енергетика и възобновяемите енергийни източници

 

Предизвикателствата пред Зелената сделка изискват наличието на все повече източници на енергия с нулеви вредни емисии. Такива качества притежават ядрената енергетика и възобновяемите енергийни източници. В тази връзка фаворизирането на един от видовете енергия може да доведе до дисбаланс и нарушение в сигурността на енергийните доставки. Това изисква балансиране на генериращите мощности като взаимно допълващи се.

 

Реализация на нови хидроенергийни проекти по реките Дунав и Арда

Предвиждаме изграждането на хидроенергийните комплекси Никопол-Турномагурели и Силистра-Калараш, съвместно с Република Румъния, както и на каскадата Горна Арда. Реализацията на тези проекти ще допринесе за повишаването на енергийната сигурност на страната, ще осигури устойчивостта на корабоплаването по р. Дунав до Централна и Западна Европа и ще създаде много нови работни места и устойчиво развитие на съответните региони. Проектите ще подпомогнат значително страната ни по пътя за постигането на целите поставени от Зелената сделка.

 

Газификация на Северозападна България и Източните Родопи

Собствеността на общоразпространените подземни богатства трябва да бъде върната на собствениците на земята. 

Възстановяването на тази несправедливост ще повиши благосъстоянието на собствениците на земи и гори, и ще даде нови възможности за развитие на регионите.

Реформа в сектора на подземните богатства и оптимизиране на регулаторните режими.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Платена публикация

Вижте още