РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

14 години затвор за мъж, изнасилил дъщеря си

Публикувано на:

42-годишен мъж ще лежи 14 години в затвора за изнасилване на дъщеря си и извършени блудствени действия с нея.

През периода от месец май 2016 г. до месец ноември 2018 г. включително, през всеки месец от периода, с изключение на януари и февруари 2018 г., в дома си в старозагорско село, действайки при условията на продължавано престъпление, като родител на малолетната си дъщеря, чрез използване на положение на надзор и чрез употреба на сила и заплашване, мъжът извършил действия с цел да удовлетвори полово желание без съвкупление, като блудството представлява особено тежък случай. За това деяние съдът наложи наказание в размер на дванадесет години лишаване от свобода. 

През периода от декември 2018 г. до 03.03.2019 г., общо четири пъти, изнасилил дъщеря си, която не е била навършила 14 години, като я е принудил към това със сила и заплашване и деянието представлява особено тежък случай. Съдебният състав определи за това престъпление подсъдимият да търпи наказание в размер на четиринадесет години лишаване от свобода.

От май 2016 г. до 03.03.2019 г., с изключение на януари и февруари 2018 г., действайки при условията на продължавано престъпление, принуждавал момичето да гледа порнографски филми. Наложеното му наказание е в размер на шест години лишаване от свобода. 

Окръжен съд – Стара Загора определи подсъдимият да търпи едно общо наказание от четиринадесет  години лишаване от свобода, при първоначален „строг“ режим. При изпълнение на наказанието ще бъде приспаднато времето, през което той е бил задържан.

Подсъдимият е осъден да заплати на вече непълнолетната пострадала сума в размер на 62 000 лева, включваща обезщетения за причинени неимуществени вреди, претърпени в резултат на трите престъпни деяния.

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Вижте още