РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Информация за достъпа до пазара на труда в Обединеното кралство след 1 януари

Публикувано на:

От 1 януари 2021 г. Обединеното кралство прилага нова базирана на точки имиграционна система. Тя предвижда, европейските граждани, които все още не са се установили в Обединеното кралство или нямат права съгласно Споразумението за оттегляне, трябва да отговарят на специфични изисквания, за да работят, учат или пребивават за повече от шест месеца в Обединеното кралство. Същевременно тя предвижда и изискване към местните работодатели, желаещи да наемат граждани на държави членки на Европейския съюз, да получат лиценз за спонсорство от Министерството на вътрешните работи (Home office) на Обединеното кралство.

Новата система няма да се прилага за граждани на ЕС, живеещи в Обединеното кралство към 31 декември 2020 г. Те и членовете на техните семейства имат право да кандидатстват по Схемата за уседналост на ЕС, като срокът за подаване на заявление е до 30 юни 2021г.

Повече информация може да намерите на официалната страница на Агенция по заетостта/работа в чужбина/Информация за български граждани за работа в Обединено кралство  Великобританияи или попитайте в Бюрото по труда.

Вижте още