РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Обмислят по-строги мерки от понеделник?

Публикувано на:

Нови противоепидемични мерки се очаква да бъдат въведени в цялата страна. Решението за затягане на мерките ще бъде обявено на редовния брифинг на НОЩ в четвъртък. Мерките ще влязат в сила най-вероятно в събота – за София, а за страната – в понеделник. Това обяви доц. Ангел Кунчев след заседание на Столичния оперативен щаб за ограничителни мерки в София.

„Моментът да се действа решително срещу коронавируса е настъпил. Мерките ще са непопулярни, на никой не му харесва да спира работа, да има ограничения, но ситуацията го налага. Днес се събрахме представители на различни здравни заведения и власти, както и представители на различни отрасли – туризъм, търговия, заведения, за да чуем и техните мнения. Търсим балансирано решение”, каза Кунчев и добави, че през следващите дни нещата ще се доуточняват. 

Ще се затворят заведения, фитнеси, молове, училища, детски градини, ще се забранят обществени прояви на открито и закрито, за да се овладее този последен пик на коронавируса, който очакваме в следващите 2-3 седмици, уточни Кунчев. Той очаква след това да се нормализират нещата с вируса. 

Засега здравните власти не обсъждат ограничаване на движение извън населените места, защото това е тежка мярка, тя пречи на хората, излишна е. Целта на локдауна е да се избегне струпването на хора, защото вирусът се предава по-лесно и на по-малки възрасти.  


Вижте още