РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Драгомир Стойнев, БСП: Спокойствието на хората е най-важно

Публикувано на:

Най-страшното нещо, което тревожи хората, е тишината по отношение на "Зелената сделка" и факта, че никой не знае какво предстои. Управляващите мълчат по темата, а трябваше вече да сме изготвили планове. Това коментира в Раднево кандидатът за народен представител от Коалиция "БСП за България", с преференция номер 2, Драгомир Стойнев. 

"Задължително е хората да знаят какво се случва, как ще бъде направен преходът и за колко време. Някой все пак е подписал тази сделка и той трябва да обясни на българските граждани и енергетици как стоят нещата", категоричен е Драгомир Стойнев. Той допълни, че Европа ще предостави приблизително 12 милиарда евро по Националния план за възстановяване и устойчивост и тряба да е ясно за какво ще се харчат тези пари.

"Важно е да има и регионални планове, за област Стара Загора разбира се, за справедлив преход, и тези планове трябва да се създадат заедно с гражданите и бизнеса, с неправителствените организации. Средства има, но някой нарочно държи българските граждани в невидение, за да се предизвика криза", е мнението на кандидатът под номер 2 в листата на "БСП за България".

От БСП са категорични, че промяната трябва да е плавна и постепенна, и нито един миньор да не остава без работа. Не трябва да има и предсрочно пенсионирани служители.

"Искаме да имаме икономика на новите технологии и иновациите, но за нас е важно спокойствието на хората. Затова гражданите трябва да участват в изготвянето на конкретните мерки", каза още Драгомир Стойнев.

Според него политиката трябва да гарантира стабилността на българската енергетика и да запази държавността в тази сфера.

"Когато БСП управлява нещата се случват. Ние можем да изведем страната от тази криза, без да се крадат пари, с компетентност, а средствата да отидат при хората, за да имаме една устойчива енергетика".

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Платена публикация

Вижте още