РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Инж. Драгомир Радев, ПП „Републиканци за България": Закриването сега на енергийния комплекс е немислимо

Публикувано на:

Човекът на Гълъбово:  инж. Драгомир Тянков Радев

Инж. Радев е втори в листата на ПП „ Републиканци за България".  Акцентите в политика са: Енергетиката, „Зелената сделка", Екологията, Електронното управление.

"Уважаеми съграждани, гълъбовци, колеги, съмишленици,

Предстоят интересни и трудни времена за страната. 

Трябва да сме изключително мъдри в своя избор. Страната ни има нужда от хора с капацитет, експертиза и добро познаване на регионалните проблеми, за да вземат верните и добри решения за хората по места, които трябва да имат достойно платена работа, да живеят в уредени градове и села и да намират смисъл да остават тук.

НИЕ, от ПП „Републиканци за България" сме за плавно преминаване от кафява към „зелена" енергия.

Лично моето мнение е, че на този етап България няма капацитет, който адекватно и икономически целесъобразно да замени производството на електроенергия от местните лигнитни въглища.

В момента закриването на енергийния комплекс е немислимо.

„Зелената сделка" трябва да е за подобряване на екологията, а не за затваряне на комплекса. Тя задължава да се намерят начини за работа с нисковъглеродни емисии. Такива има. 

Гордостта на сегашното правителство са пътищата, но за съжаление на местно ниво се инвестира само в големи проекти и в някои малки общини, предимно там, където са ДПС. Срамувам се от състоянието на пътищата в нашия регион, които са натоварени денонощно от преминаването на хора, осигуряващи енергийната сигурност на страната. С години се правят само „козметични" ремонти на тези пътища. Това, което е сега, не може повече да продължава!

Важно направление в нашата програма е изграждане на Електронно управление, с което ще се намали корупционния натиск в и от страна на администрацията. Информацията трябва да се събира еднократно и да се използва многократно.

Програмата за управление на ПП „Републиканци за България" предвижда изграждане на връзка между данните на  централната и местната власт.

Електронен подпис за всеки пълнолетен гражданин.

Това може да стане чрез вграждането на електронния подпис  в личните карти при тяхната подмяна. (В Естония през 2019 година 47% от гражданите са гласували електронно и дистанционно от домовете си. 99% от естонците имат електронна ИД карта).

Развитие на електронната демокрация. 

Ние сме за насърчаване на гражданската активност чрез провеждане на онлайн референдуми, петиции и др. Електронното гласуване трябва да стане възможно най-скоро, с пълни гаранции за защита на сигурността и тайната на вота.

Цифрова грамотност.

Програмата на ПП „Републиканци за България" залага на изучаването на информационните и комуникационни технологии в българското образование.

Изграждане на държава с правила.

Нашите цели са реално осъществими с хора, които знаят, могат и уважават правилата. Хора, които имат енергията да работят в екип.

Почтено и всеотдайно.  Подкрепете ни!

Бюлетина 21  „Републиканци за България!"

Драгомир Радев е инженер по топлоенергетика в Комплекс „ Марица- Изток" . Бил е зам.- кмет в периода 1999-2003 и три последователни мандата общински съветник до 2019 г. в община Гълъбово.

51-годишен, семеен, с една дъщеря.

Още по темата: (20+) Републиканци за България - Стара Загора | Facebook

Купуването и продаването на гласове е престъпление!  

Платена публикация

Вижте още