РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

За 16-ти път Маратон на четенето в Стара Загора

Публикувано на:

В навечерието на своята 161-ва годишнина, Библиотека „Родина“ в Стара Загора напомня на своите читатели, последователи и любители на писменото слово за една от чудесните си пролетни инициативи. 16-ото издание на Маратона на четенето „Четяща Стара Загора 2021 г.” ще бъде едно от украшенията на април. То ще стартира на 2 априлМеждународен ден на детската книга, и ще продължи до края на месеца. Партньори отново ще бъдат Община Стара Загора и Регионалната библиотека „Захарий Княжески”. Кулминацията на „Четяща Стара Загора” ще се случи традиционно на 23 април – Световен ден на книгата, когато между 11:00 и 16:00 часа ще се проведе Празникът на книгите и четенето. Мястото тази година е на площада пред Община Стара Загора.

Миналата и тази година са особено трудни за децата и тяхното обучение, затова организаторите призовават техните родители да им предадат любовта си към книгите. По всяко време малките старозагорци могат да посетят Детския отдел на ул. „Българско опълчение” 69, където на лавиците ще открият най-нашумелите автори.

16-ото издание на Маратона на четенето апелира и възрастните да се включат с всички видове активности, които им хрумнат. Всеки горещ застъпник на четенето може да участва индивидуално и във всякакви групи, масови акции и флашмобове. Регламентът за участие е съвсем свободен – да се чете може буквално навсякъде! 

През тази година ще разполагате с още един терен за изява на своята любов към четенето, а именно Музей „Литературна Стара Загора“. Ако искате да почувствате автентичния поетичен дъх на класиците и да погледнете реликви от техния живот, може да посетите музея или да го препознаете като партньор при огганизиране на вашата инициатива.

Информация за организираната от Вас четяща проява - кога (дата и час), къде, какво (тема), с кого, както и заявки за участие в Празника на книгата, изпращайте до 1 април 2021 г. на е-mail: [email protected] или като съобщение във фейсбук страницата на библиотеката и на GSM: 0886463731, 0884477915.

Документирайте Вашето събитие и изпратете снимки на адрес: [email protected]. Резултатите от Маратона ще бъдат илюстрирани на уебсайтовете на Библиотека „Родина” (www.rodina-bg.org) и Регионална библиотека „Захарий Княжески” (www.libsz.org), както и в социалните мрежи.

Вижте още