РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Петя Станева: "Републиканци за България": Парламентът трябва да работи за доброто на много хора, а не както е сега – да е добре един човек

Публикувано на:

Демонополизация на здравната касанамален мандат от 7 на 5 години и без право на втори мандат на главния прокурор и възможност за президентско вето, изцяло нов медиен закон и  ясни критерии за държавното финансиране на медиите, създаване на Министерство на българите в чужбина и  законодателна възможност за кандидатиране  на българите зад граница за народни представители в българския парламент, многомандатен район „Чужбина“, изграждане на иновативни университетски кампуси в изостаналите райони и реална  политика за оживяване на българските села. 

Нашата цел е да върнем парламентаризма в Парламента и тези, които са в него да работят за това  много хора да са добре, а не като  сега – за да е добре един човек.

Това заяви по време на първия предизборен диспут, организиран  от БНР-Стара Загора Петя Станева - водач на листата на ПП „ Републиканци за България“ от 27 Многомандатен избирателен район .

Темата на диспута бе: „Приоритети в работата на Народното събрание. Предизвикателства пред Република България в следващите години“.

Сред законодателните приоритети в 45-то Народно събрание на „Републиканците“ ще е изготвяне на нова Енергийна стратегия в интерес на България и българските потребители, както и осигуряване на нови източници на доставки на природен газ и ядрено гориво.

Нова Стратегия за национална сигурност и Военна доктрина на България и 25% повишаване на заплащането на младите офицери, сержантите и войниците.

Делегирани бюджети за малките кметства и увеличаване на разходите за образование на минимум 5 % от БВП и задължително средно образование за всички български граждани, връщане на киното в българското училище са също приоритет в Програмата за управление на ПП „Републиканци за България“,  които следва да са и приоритети в работата на новия парламент.

В новия мандат на Народното събрание ще направим така, че народният  представител да престане да е пощенска кутия и лобист, а истински граждански представител, който ползва парламентарните механизми за подобряване живота на хората, каза по време на диспута Петя Станева. 

„Републиканци за България“ се обявява категорично за ясно разграничение на властите, тъй като сега усещането е, че се ръководи еднолично и институциите са подчинени на един човек, допълни водачката на листата за Старозагорски избирателен район.

Петя Станева каза, че в новия парламент „Републиканците“ ще следят и настояват за категорично спазване на съгласувателните процедури при внасянето на законопроектите и предложенията за законодателни изменения.

Закони,  внесени през задната  и изнесени пак оттам няма да толерираме, каза Станева. За пример тя посочи проекта за новия Конституция на страната, внесен от управляващото мнозинство миналото лято.

Ние знаем кои сме, към какво се стремим, млади сме, имаме  енергия и експертност, искаме да работим,  можем да сме алтернатива на политическото статукво.

Разчитаме не просто на гласове в  предстоящите  избори, а на съмишленици,  каза в заключение Петя Станева, водач на листата на ПП „Републиканци  за България“ в Старозагорски избирателен район.

Политическата формация  залага  на Енергия, Експертност и Екипност.

Голяма част от обратите в историята се дължат на вдъхновението на жени. Да си пожелаем  да сме здрави, успешни и смели. 

Предстоят  интересни времена.

В тези интересни времена трябва да се изправим с идеи, отговорност и достойнство,  каза по повод днешния Международен ден на жената Петя Станева.  

ЗА държава с правила!

На 4-ти април с Бюлетина 21!

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Целият диспут може да проследите ТУК

Платена публикация

Вижте още