РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

С 39 гласа "за" съветниците приеха Бюджет 2021

Публикувано на:
С 39 гласа "за" и 11 "против" общинските съветници приеха Бюджета на община Стара Загора за 2021.
Против гласуваха групите на БСП, Демократична България и Възраждане.

Предложеният Бюджет не ни дава надежда, че ще живеем по-сигурно, обясни проф. Иван Върляков от БСП. Според Димитър Чорбаджиев от ДБ в документа не са заложени достатъчно средства за модернизацията на общинска администрация, липсва и пълен списък с обектите, които ще бъдат ремонтирани през годината.
Искра Михайлова от Възраждане е на мнение, че документът е много общ и оставя вратички на администрацията да разпределя средствата както прецени.

Като бюджет на реалните възможности го определи председателят на групата на ГЕРБ в местния парламент Диян Димитров, а  председателят на ПК по бюджет и финанси Николай Николов смята, че бюджетът е балансиран, със стабилна ликвидност, насочен към широк кръг от граждани, с приоритет образование. 

Бюджетът на Община Стара Загора за 2021 година е в размер на 180 628 775 лева. В тези средства са включени субсидията за делегирани от държавата дейности и собствени приходи, дейности, финансирани с общински приходи, както и преходният остатък. Приоритет и тази година е образованието, за което са предвидени 69 979 414 лева.
Вижте още