РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Осъден за убийството на двете си деца поиска по-лека присъда

Публикувано на:

Окръжен съд – Стара Загора остави без уважение молбата на 54-годишен мъж, който търпи ефективно наказание за убийство на двамата си малолетни сина. Осъденият е поискал замяна на наказанието му „Доживотен затвор“ с „Лишаване от свобода“ в размер на тридесет години. Нова молба може да се подаде не по-рано от две години от произнасянето по настоящото му искане.

И двете убийства са извършени в гр.София като първото деяние е осъществено на 15/16.01.1998 г., а второто - на 11.09.2000 г. И в двата случая става въпрос за умишлено умъртвяване на малолетно дете, намиращо се в безпомощно състояние, като престъплението от 2000 г. е квалифицирано като извършено по начин, особено мъчителен за убития и с особена жестокост.

В проведеното съдебно заседание упълномощеният представител на Затвора и Окръжният прокурор пледираха молбата да бъде оставена без уважение.

Според съда, мъжът не е дал убедителни доказателства, че изтърпяното до този момент наказание е повлияло трайно и положително на личността и на поведението му.

 

Вижте още