РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Днес облачно, вторник и сряда повече слънце

Публикувано на:

Днес преди обяд над Северна и Източна България ще се задържи с ниска слоеста облачност. Над югозападните райони облачността ще се разкъсва и намалява. След обяд в западната половина от страната ще бъде предимно слънчево, докато на изток облачността все още ще е значителна, без валежи. Ще духа слаб северозападен, в Източна България – умерен северен вятър. Максималните температури в повечето места ще са между 0 и 5 градуса.

По Черноморието ще бъде предимно облачно с ниска слоеста облачност, без валежи. В планините ще бъде предимно слънчево.

Във вторник и сряда ще преобладава слънчево време. Вятърът ще е от запад-северозапад, слаб, главно в Дунавската равнина и по Черноморието до умерен. По - късно през втория ден ще започне да се усилва. Минималните температури ще са до минус 5, минус 7 градуса. Дневните ще се повишат значително, но за кратко.

В сряда максималните ще достигнат на места до 12-14 градуса, но по-късно през деня с усилване на северозападния вятър ще започне бързо застудяване.

Облачността временно ще се увеличи. В четвъртък ще е променлива, почти без валежи. Ще бъде ветровито и сравнително студено – минималните температури ще се повишат, максималните ще се понижат.

В петък вятърът ще отслабне, до вечерта ще се смени с югозападен. Ще преобладава слънчево време.

Вижте още