РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

ВМРО настоява за проверка защо кметът на Калитиново не ходи на работа, той е в платен отпуск

Публикувано на:

Кметът на старозагорското село Калитиново Иван Костадинов избран от политическа партия ДПС, не се е явявал на работното си място повече от два месеца. Сигнал за това е подаден от жители на селото до общинските съветници от ВМРО в Стара Загора.

„При срещите като общински съветници с жителите на село Калитиново получихме информация, че кметът на селото не е ходил на работа от 15 декември 2020 г. Дори и да ползва полагаемия си платен отпуск от 22 работни дни, то той отдавна би следвало да се е върнал на работа“, посочи общинският съветник Антон Андонов.

Заедно с колегата си Никола Чакалов ще поискат от Община Стара Загора да бъде извършена проверка дали и как точно кметът на Калитиново изпълнява задълженията си по Закона за местната власт и местното самоуправление. Самите те няколко пъти са правили безуспешни опити да получат отговори от самия Иван Костадинов.

Пред zagora.bg кметът на старозагорското село Калитиново обясни, че в момента е в платен годишен отпуск.

"В отпуск съм. Ще бъда на работа на 22 февруари, понеделник. Имам заместник в кметството. Отпускът ми е съгласуван с община Стара Загора", обясни Иван Костадинов.

Вижте още