РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Даниела Нинева с дебют в "Кармен" тази вечер

Публикувано на:

Очарователната млада оперна певица Даниела Нинева ще видите като Кармен в едноименната опера на Жорж Бизе тази вечер от 19:00 часа на сцената на Държавна опера-Стара Загора. Даниела Нинева завършва Музикалната академия в Акуила, Италия. Обучението си при Райна Кабаиванска започва през 2014 г. в майсторския клас в Нов български университет и продължава в Института „Веки-Тонели“ в Модена. Лауреат е на конкурса „Rotary Club Teramo Est“ и на конкурса за млади оперни певци на Европейската общност в Сполето. Дебютирала е в Театро Манчинели в Орвието, Софийската опера и балет, Театро Джан Карло Меноти в Сполето. От миналата година Даниела Нинева е солист на Държавна опера-Стара Загора.

Сценичната адаптация на спектакъла е на Огнян Драганов, диригенти са участниците в Международния майсторски клас за диригенти на Маестро Деян Савич, хореографията е на Силвия Томова.

В другите роли ще видите:  Дон Хосе-Георги Динев, ,Ескамилио - Валери Турманов, Микаела-Емилия Джурова, Цунига- Евгений Арабаджиев, още Любомир Петков, Яница Нешева, Камелия Стойчева, Бранимир Недков, Ивайло Йовчев.

Творческият екип обещава завладяваща интерпретация на едно от най-обичаните заглавия в оперната литература. Бляскавата и жизнерадостна музика, огнените ритми, разтърсващата драма за свободата, за любовта и изневярата, за готовността за саможертва, съчетани в едно, са голямо предизвикателство за всеки, който посегне към нов прочит на музиката на Бизе и неговата опера „Кармен”. Тази вечер зрителите ще видят една  класическа „Кармен”, в която изобилстват атрактивни и зрелищни решения.

С операта „Кармен“ се откри обновената след пожара сграда на Държавна опера – Стара Загора през октомври 2010 г.

Вижте още