РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Задържаният за убийството в "Самара" има предишни криминални регистрации

Публикувано на:

Окръжен съд – Стара Загора взе най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 64-годишния мъж, който уби старозагорец в кв. "Самара".

Обвинението е за причиняване на смърт по непредпазливост, вследствие на умишлено нанесена средна телесна повреда.

Делото се гледа по скайп-връзка, осъществена с Ареста към Затвора – Стара Загора.

Според съда събраните по делото доказателства позволяват направата на обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което е привлечен към наказателна отговорност. Самият той е дал обясненията, имащи характер на самопризнание. Има реална опасност обвиняемият да се укрие, с цел да избегне наказателно преследване. Той води неуседнал скитнически начин на живот, няма семейство, лични документи и адресна регистрация. Той е с криминална регистрация за периода 1990 г. – 2013 г., а в свидетелството му за съдимост се съдържат данни за осъждане през 2001 г.  Окръжен съд – Стара Загора отчете и обстоятелството, че обвиняемият постоянно злоупотребява с големи количества алкохол, в резултат на което става агресивен и в частност под въздействието на алкохол е извършил престъплението, за което му е повдигнато обвинение.

В хода на разследването е установено, че на 7 февруари обвиняемият и пострадалият били заедно в изоставена постройка в гр. Стара Загора, кв. "Самара", където употребили алкохол. Скарали се помежду си и обвиняемият нанесъл порезна рана с нож в областта на ръката на пострадалия. След това обвиняемият оставил пострадалия в съседна стая и по-късно установил, че е починал.

Определението на съда подлежи на обжалване с частна жалба и/или протест пред Пловдивски апелативен съд в 3- дневен срок.

Вижте още