РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Домашен арест за жена блудствала с малолетна

Публикувано на:

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора - Териториално отделение – Казанлък съдът взе мярка за неотклонение „домашен арест“ спрямо 47-годишна жена, обвинена в блудство с 12-годишно момиче. 

В хода на образуваното досъдебно производство е установено, че тя и малолетната пострадала живеели в едно и също населено място. Обвиняемата работела в сферата на услугите и имала почти ежедневен контакт с пострадалата. През есента на 2020 г. започнала да обръща специално внимание на пострадалата, първоначално с множество съобщения в социалните мрежи, а след това и лично – черпела я с храна и напитки, возила я с автомобила си. От втората половина на месец октомври 2020 г. обвиняемата започнала да извършва действия на полово удовлетворение с малолетното момиче. Поради тази причина били сигнализирани органите на полицията и жената била задържана.

До момента обвиняемата е неосъждана. Престъплението, за което е привлечена в качеството на обвиняемо лице се наказва с „лишаване от свобода“ от три до дванадесет години.

Районен съд – Казанлък е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемата е извършила деянието и съдебният състав е взел мярка за неотклонение “домашен арест“.

Взетата мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

Вижте още