РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

БСП-Казанлък: Бюджетът за 2021 е бюджет на зависимостите, но не и на гражданите

Публикувано на:

„Бюджет 2021 липсва. Това е поредния финансов план, който не дава решение на все по-задълбочаващия се проблем  в  Община Казанлък, за който от ГЕРБ остават с „широко затворени очи" – чистотата." Това  каза председателят на БСП Румяна Друмева в политическа декларация на групата общински съветници на левицата.

„Двойно увеличената такса смет, донесе двойно повече приходи в общинската хазна, но по никакъв начин не допринесе за по-ефективно управление на отпадъците. Напротив, за съжаление градът ни става все по-мръсен", това са изчислили в Изпълнителното бюро на казанлъшката партийна организация. Според ръководството на БСП бюджетът в никакъв случай не е социален. „Социален би бил, ако бяха премахнати таксите в детските ясли и градините и бяха увеличили средствата за подпомагане на младите семейства, ако беше помислено и за възрастните хора", подчерта Румяна Друмева.

По думите й това е финансов план на зависимости, но не и на гражданите и промяната. „Интересен е отговорът на въпроса кои ще са фирмите, които през 2021 ще усвоят голяма част от  рекордния за Община Казанлък бюджет от 76 милиона лева!?", риторично попита председателят на левицата.

От групата съветници на БСП считат, че бюджетът по никакъв начин не кореспондира с очакванията  на гражданите. На заседанието на местния парламент днес те ще гласуват против приемането му. „На фона на застигналата ни икономическа криза, увеличаващата се безработица и наложения локдаун на цели сфери от бизнеса, бюджетът е сформиран на гърба на казанлъшките граждани, на двойното увеличената през 2020 година такса  смет, на няколко пъти повишените такси за административни и технически услуги.

Широко прокламирането обществено бюджетно обсъждане отново се превърна в имитации на диалог, във формални срещи за пред обществото. При все по-широко използване на онлайн срещите  в условия на световна пандемия, ГЕРБ реши да се затвори между четири стени и лиши гражданите от възможността за диалог и предложения", категорични са социалистите.

„2020 година бе година на лична равносметка за всеки един от нас. Вярвахме,  че е била и повод за политическа равносметка сред управляващата коалиция в Община Казанлък. За поредна година предложенията на БСП бяха прибрани в чекмеджето, за да бъдат извадени в подходящ момент и депозирани като такива от името на ГЕРБ.

Всички ние, данъкоплатци,  предприемачи и жители на общината, очакваме настоящата година да ни  даде възможност за рестарт, за възстановяване и нови надежди за промяна в управлението на общините и държавата ни", се казва още в политическата декларация на БСП.

Вижте още