РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Задържаха старозагорец за притежание на метамфетамин, опит за бягство и нанасяне на телесна повреда на полицай

Публикувано на:

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 44-годишен мъж, привлечен като обвиняем за притежание на наркотици,  възпрепятстване на органите на властта да изпълнят служебните си задълженията и причиняване на лека телесна повреда на полицай.

На 31.01.2021 г., в гр. Стара Загора, обвиняемият управлявал лек автомобил „Фолксваген“. Полицейските служители разполагали с данни, че той извършва престъпление с предмет наркотични вещества. Те направили опит да го спрат и да му извършат проверка. Мъжът решил да избяга, при което причинил телесно увреждане на един от полицейските служители.  При извършване на обиск на обвиняемия, в дрехите му били намерени три пакетчета с кристалообразно вещество. При тестване с полеви наркотест то реагирало на метамфетамин, на стойност 1 411 лв. Наркотичните вещества били иззети по съответния законов ред, а мъжът бил задържан.  

Обвиняемият е криминално проявен и осъждан. Деянието на 31.01.2021 г. е извършено след изтърпяно наказание за престъпление, свързано с наркотични вещества. Освободен е от затвора през юни 2018 г.

Взетата мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

Вижте още