РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

БСП-Казанлък: Кметът незабавно да спре поръчката за 8 милиона лева

Публикувано на:

Изпълнителното бюро на БСП-Казанлък настоява кметът на общината незабавно да спре обществената поръчка за 8 млн. лв. Това сочи Позиция на ръководството на партията. 

На 11 януари община Казанлък е обявила обществена поръчка за „изпълнение на строителни и монтажни работи, изразяващи се в ново строителство, изграждане, основен ремонт, реконструкция, текущ ремонт, полагане на хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация на улици в община Казанлък и общинската пътна мрежа". Социалистите считат, че с обявените дейности се предвижда  през следващите три години да се дадат 8 млн. лева от парите на казанлъчани, на избрана фирма, без одобрение на гражданите на община Казанлък и без гласувани бюджети и инвестиционни програми.

„В година на световна пандемия и икономическа несигурност, тогава когато следва да се внимава с  разходването на общинските средства, с лека ръка се предрешава за какво ще се харчат парите на казанлъчани. Случайно или не, обявената обществена поръчка се случва 3 месеца преди парламентарните избори", коментират от левицата.

„Дали пък асфалтирането за 8 милиона няма да донесе обещана политическа подкрепа за определена партия!? И няма ли поръчката да постави в риск общинския бюджет през следващите години!? Настояваме обществена поръчка да бъде незабавно спряна!", пише още в Позицията на социалистите.

Вижте още