РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Забраняват велосипедите около сградата на общината

Публикувано на:

Комисията по безопасност на движението обсъди възможността за поставяне на пътен знак Б-9, забраняващ влизането на велосипеди в пространството около сградата на община Стара Загора. Общо 30 бяха молбите и предложенията от граждани, които членовете на комисията разгледаха на днешното си заседание. 

Част от постъпилите заявления бяха за поставяне на пътни огледала  и регулиране на движението в райони с обществени паркинги, както и предотвратяване на възможност за паркиране на МПС върху тротоарни площи.

Обсъдени бяха възможностите за поставяне на знаци, указващи възможност за паркиране, така че да не се създават предпоставки за инциденти, както и монтиране на антипаркинг елементи. Комисията предложи поставяне на осветителни знаци, оказващи  пешеходни пътеки, в няколко части на града.

По препоръка на председателя на комисията и ресорен зам.-кмет на Стара Загора Йордан Николов, част от предложенията ще бъдат насочени към екипа, който в момента работи по изготвяне на Генерален план за движение, за да има синхрон и намаляване на конфликтни ситуации между пешеходци и шофьори.

 

Вижте още