РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Депутатът Гьоков пита здравния министър за бившия АГ комплекс в Стара Загора

Публикувано на:

Ще има ли воля държавата да предостави сградата на бившия АГ комплекс на община Стара Загора? На този въпрос депутатът от БСП Георги Гьоков очаква отговора на министъра на здравеопазването.  Идеята е да бъде създаден съвременен общински здравен център за извънболнична помощ, където компактно да бъдат настанени и личните лекари. На последното заседание на местния парламент БСП-съветниците изразиха за пореден път категоричната си позиция общината да придобие собствеността на бившия здравен комплекс.

Здравното министерство няма да прехвърли сградата на бившия АГ-комплекс на община Стара Загора

Близо 2 години сградата не се използва по предназначение, без охрана е и е обект на кражби. Видимо е за преминаващите, че две трети от медните ламарини на покрива на сградата са окрадени и това ще доведе до течове във вътрешността и рушене на сградата. Още повече финансовото състояние на УМБАЛ „Проф. Д-р Стоян Киркович" не позволява ремонт на бившия комплекс, припомни Гьоков. Той пояснява на министъра обстоятелствата, известни на старозагорци, че идеята на общинското ръководство е била да се отстъпи собственост на терени на болничния комплекс към УМБАЛ „Проф. Д-р Стоян Киркович", както и да бъдат премахнати стари дългове на лечебното заведение към общината, натрупани през годините, а придобитата по този начин сграда да се превърне в съвременен център за извънболнична помощ.

Гьоков очаква здравният министър да информира в парламентарния контрол за идеите на Министерството за бъдещето на емблематичната  за град Стара Загора сграда.

Вижте още