РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Правителството отпусна парите за ПГ по компютърни науки и математически анализи и нова детска градина

Публикувано на:

Правителството отпусна средства за реконструкция на сградата на Професионалната гимназия по компютърни науки и математически анализи и за строеж на нова детска градина в Стара Загора.

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев подчерта, че средствата за община Стара Загора ще помогнат за превръщането на града в един от центровете на развитие на информационните технологии. „С програмата съдействаме на общината за преодоляване на недостига и на места в детските градини, както и цялостното подобряване на инфраструктурата в образованието в цялата страна“, допълни министър Вълчев.

Предвидено е 41 училища и 6 професионални гимназии в страната да получат средства за нови сгради и учебни корпуси и реконструкция, надстрояване и пристрояване на съществуващите.

Средствата са в размер на  613 316 лева. Те са по линия на тригодишната програма на Министерството на образованието и науката за изграждане и реконструкция на ясли, детски градини и училища. Общо по програмата се предвижда да се отпуснат 210 млн. лв. – по 70 млн. лв. за всяка от трите години.



Вижте още