РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Живко Тодоров: Няма да бъдат загубени средствата за изграждане на спортната зала

Публикувано на:

Най-актуалната тема в последните дни е отмяната на конкурса за избор на проект за многофункционална спортна зала в Стара Загора.

"В своите мотиви КЗК посочва, че не става въпрос за грешка на администрацията, а за неспазено задължение на участниците, които трябва предварително да декларират възможен конфликт на интереси с някой от участниците в комисията, т.е. няма грешка, допусната от екипа на община Стара Загора или от мен, каквито коментари виждам че има в социалните мрежи", коментира кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

Той припомни, че проведеният конкурс беше анонимен, за да бъде и изборът максимално обективен.

Самите участници знаят какъв е съставът на журито, но журито не знае кои са участниците, обясни кметът.

Общината няма да обжалва решението на КЗК. Класираният на първо място участник в конкурса обаче има право да направи това пред Висшия административен съд. Затова местната администрация ще изчака да изтече предвидения срок за обжалване. Ако жалба не бъде подадена, ще издаде заповед за прекратяване на конкурса. 

„Предстои среща с представители на Камарата на архитектите за изготвяне на задание за обявяване обществена поръчка за изготвяне на технически проект за многофункционалната зала. По време на тази среща ще бъде обсъдено дали да бъдат запазени параметрите на залата“, обясни още градоначалникът.

Той припомни, че до момента държавата е отпуснала 14,5 млн. лева за изграждане на многофункционалната зала, които няма да бъдат загубени.

Вижте още