РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Една асистенция не стигна на Павел Маринов за трипъл-дабъл

Публикувано на:

Берое взе много важен успех при гостуването си в Ямбол. Старозагорци спечелиха с 93:78, като по този начин се реваншираха за загубата си в Стара Загора от същия съперник. Победата върна Берое в топ 4 на НБЛ, изравнявайки ги по точки с третия Балкан(Ботевград). Срещата не започна добре за тима от Стара Загора. Беройци загубиха първата част с 22:28, но във втората четвърт успяха да излязат напред в резултата, лимитирайки своя опонент до едва 10 отбелязани точки. Веднъж взели водачеството, „зелените“ не позволиха на тима на Ямбол да се върне отново напред в резултата.

Закономерно след края на срещата старши треньорът на Берое Любо Минчев обяви, че е доволен от успеха. „Доволен съм, че победихме. На моменти играхме много добре. Ямбол е един от отборите, които в последния месец показва постоянство в добрата си игра. След победата им над Пловдив за нас днес беше важно за класирането ни да вземем мача. Така че съм доволен“, заяви специалистът.

Своето мнение за развоя на срещата сподели и Павел Маринов, който завърши срещата с дабъл-дабъл – 14 точки и 12 борби. Любопитното е, че баскетболистът се отчете и с 9 асистенци, като само една не му достигна за трипъл-дабъл. Постиженито на Павел Маринов му донесе и най-високия коефициент сред двата отбора – 27. „„Ямболският отбор доби самочувствие след последните няколко мача и това си пролича още в началото на срещата. Радвам се, че успяхме да намерим ритъма си в защита, специално във втората част. Това и отбелязаните 7 точки преди тройката в последната секунда, се оказаха според мен решаващи за развоя на мача“, коментира Маринов. Играчът завърши

За Берое с най-много точки в срещата се отличи Николай Стоянов – 16. Втори, само на точка пред Павел Маринов, остана Брейди Роуз с 15 пункта. 

източник: beroebasket.com

Вижте още