РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Откриха отпадъци с неустановен произход до Обручище

Публикувано на:

Районна прокуратура – Стара Загора наблюдава досъдебно производство за това, че в сграда № 3, източно от административната сграда на площадка „Брикетопроизводство", в землището на с. Обручище, община Гълъбово, са управлявани отпадъци от разнородни материали, с неустановен вид и произход, не по установения ред и с това била създадена опасност за живота и здравето на другиго или за причиняване на немаловажни вреди на околната среда. Площадката е отдадена под наем на търговско дружество.

Производството е започнато с оглед на местопроизшествие, на който са присъствали Дичо Атанасов, окръжен прокурор на Стара Загора и Гриша Мавров, районен прокурор на Стара Загора. Първоначалните процесуално-следствени действия са извършени под ръководството на Районна прокуратура – Стара Загора, Окръжна прокуратура – Стара Загора, ДАНС и ОД на МВР – гр. Стара Загора. 

Разследването по производството се провежда под надзора на Районна прокуратура – Стара Загора, като ще бъде наблюдавано от прокурор при Териториално отделение – Гълъбово на Районна прокуратура – Стара Загора.

Към момента се проверяват всички версии и продължава извършването на неотложните процесуално-следствени действия, като се установява вида, количеството и произхода на установените отпадъци, както и основанията за съхранението и управлението им.

Срокът за разследване на досъдебното производство е два месеца.

Вижте още