РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Любо Минчев: „Умората ни се отразява“

Публикувано на:

Берое постигна пета победа в Балканската лига. Старозагорци спечелиха вчерашното си домакинство над тима на Ибар от Черна гора със 74:67. Домакините можеха да бъдат и по-изразителни, след като в началото на срещата поведоха с двуцифрен аванс пред своя опонент. Впоследствие обаче срещата премина към сравнително равностоен развой. След успеха старши треньорът Любо Минчев обърна внимание на факта, че сгъстеният цикъл от двубой започва да дава отражение на енергията, с която баскетболистите на отбора играят. Специалистът отбеляза, че въпреки всичко важното е, че отборът е спечелил.

„Доволен съм от това, че победихме. Не мога да бъде доволен обаче от играта, с която стигнахме до този пети успех. Имахме много липси в много отношения. Очевидно този сгъстен цикъл от двубои започва да уморява баскетболистите. Важното беше, че спечелихме“, подчерта Любо Минчев. 

Своят коментар за двубоя сподели и гардът Брейди Роуз. Американецът се присъедини към думите на своя старши треньор, че най-важен е успехът над Ибар.

„Имахме своите силни моменти. Показахме обаче и слабости в отделни периоди на срещата. Хубаво е, че спечелихме. Взехме пета победа и гледаме напред“, заяви Роуз. 

Високите баскетболисти доминираха в листата на реализаторите за Берое срещу Ибар. Седариан Рейнс записа 17 точки и овладя 6 борби, докато Симеон Илиев завърши с 11 точки и 7 овладени топки. Брейди Роуз добави 10 точки за победата, а Павел Маринов се пребори за 10 топки.

източник: beroebasket.com

Вижте още