РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Днес решават кои класове да се учат присъствено от 4 февруари

Публикувано на:

„От 4 февруари вероятно ще разрешим три класа от 5 до 12 клас да учат присъствено, ако така продължава да спада заболеваемостта. Надяваме се да достигне под 120 на 100 000 души“, обяви министърът на здравеопазването Костадин Ангелов. Министър Ангелов докладва на министър-председателя, че днес предстои да разговаря по темата с министъра на образованието и науката и ще бъде взето решение кои ще бъдат точно класовете, които ще се върнат в училищните сгради.
 
Премиерът коментира и ваксинационния процес в България. „Някои се надсмиват в момента, че България била последна по ваксинация, искам да им кажа да изчакат 2-3 дни и може би пак ще стане така, че както най-добре управляваме пандемията в момента, ще се окаже, че и проф. Ангелов е бил най-прав като заделихме за всички ваксинирани и втората доза“, отбеляза премиерът и добави, че това е превенция срещу риск от нарушени доставки. „Виждате какво става в света – бой за ваксини“, посочи Борисов и отбеляза, че е важно ваксинираните с първата доза ваксина срещу COVID-19 да могат навреме да получат и втората доза.
 
Министър Ангелов докладва и за проверките на заведенията в София. Министърът изтъкна, че от всички проверени заведения само шест са работили и в две от тях има сериозни нарушения, съставени са актове за нарушения. „Няма да се поколебаем да запазим живота и здравето на хората, продължаваме с контролната дейност“, заяви министърът на здравеопазването.

снимка: Нова

Вижте още