РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Парламентарните избори ще са на 4 април

Публикувано на:

Парламентарните избори ще се проведат на 4 април. Това съобщи Президентът Румен Радев.

"Точно в този момент изборите имат съдбовно значение. Българите показаха, че искат промяна и е важно час по-скоро да имаме легитимен парламент. Въпреки, че за първи път ще се проведат избори в условията на пандемия, никоя от отговорните институции не предприе адекватни мерки за провеждането им. Затова изместих изборите със седмица напред от първоначално обявената дата, която седмица да бъде максимално оползотворена", заяви държавният глава.

Според него дискусиите до момента са показали, че въпросите са повече от отговорите.

Радев отново поиска гласуване по пощата за българите в чужбина, както и видеонаблюдение в изборните секции и излъчване на преброяването на бюлетините.

Доводите, че броени месеци преди изборите, не трябва да се правят промени в изборния закон, неведнъж са били пренебрегвани, каза още Радев. Очаквам пандемията, която показа, че може да бъде не само предизвикателство, но и да се използва като възможност.

Радев повтори, че очаква ЦИК в най-кратки срокове да разгърне активна кампания за обучение на администрацията за машинния вот и разясняването му за избирателите.


Вижте още