РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Обвиниха 42-годишен мъж за присвояване на лек автомобил, оставен в заложна къща срещу заем

Публикувано на:

Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем 42-годишен мъж, който противозаконно присвоил лек автомобил „Опел Вектра“, на стойност 2 100 лв., която принадлежи на дееца, но е обременена със залог и се е разпоредил с нея неправомерно, без да запази правата на заложния кредитор. Мъжът е бил задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Той е притежавал моторно превозно средство - лек автомобил, марка „Опел Вектра“. На 27.04.2018 г. получил заем от заложна къща в гр. Стара Загора, като оставил в залог автомобила си. Няколко дни  по-късно от паркинга на заложната къща обвиняемият си взел превозното средство без знанието и съгласието на представители на юридическото лице и впоследствие продал автомобила за скрап на физическо лице на територията на община Сливен.

Мъжът е криминално проявен, многократно осъждан. Деянието е извършено в изпитателния срок на негово предходно осъждане за държане на акцизни стоки без бандерол. Работата по разследването продължава под надзора на Районна прокуратура – Стара Загора.

Със съдебно определение от 07.01.2021 г., по образуваното частно наказателно дело съдебният състав е взел мярка за неотклонение “домашен арест“.

Вижте още