РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Берое уверено взе първа победа за 2021г.

Публикувано на:

Берое спечели домакинството си над Спартак (Плевен) с 91:79. Старозагорци записаха убедителен успех в първия си двубой за новата 2021г. Берое бе близо до по-изразителна победа след ударното начало, но отпускане в третата част ограничи „зелените“ в раките на 12 точки. 

Дерик Джийн, Брейди Роуз, Павел Маринов, Николай Стоянов и Станислав Ваклинов стартираха за старозагорци в първия двубой за новата година. С тройка на Роуз беройци излязоха напред в резултата. Мартин Маринов от гостите обаче отговори на предизвикателството с попадения от зоната на трите точки. Домакините отново излязоха напред след кош на Джийн, но отново Маринов с тройка изведе своите напред. Спартка увеличи своя аванс на 5:9, когато старозагорци взеиха всичко в свои ръце. С попадения на Стоянов, Маринов и Джийн Берое поведе с 16:10 в средата на частта. Гостите успяха да се доближат за кратко в резултата, но с много концентрирана и агресивна игра в края беройци затвориха частта с преднина от 13 точки – 33:20.

Втората четвърт отново започна по-добре за „зелените“. Старозагорци увеличиха аванса си до 19 точки. Авансът успокои прекомерно играчите на Берое и това разконцентрира домакините, които уверено се бяха устремили към убедителна победа в първия си двубой за годината. Отпускането в редиците на беройци отвори възможности за гостите от Плевен, които се възползваха. Спартак свали своя пасив на под 15 точки. В заключителната минута преди полувремето двата тима не намериха път към противниковия кош и частта приключи при равенство 18:18. Берое запази преднината си от 13 пункта – 51:38.

След подновяването на играта гостите от Спартак продължиха да бъдат по-концентрирани и организирани, отколкото тима на домакините. Въпреки че свалиха от оборотите „зелените“ не позволиха на своя съперник да се приближи опасно близо в резултата. До средата на частта плевенчани успяха да стопят едва 2-3 точки от изоставането, задържайки се трайно на около 10-11 зад старозагорци. С попадения на Ваклинов, Ники Стоянов, Гавин и Бишъп беройци отново увеличиха своя аванс на 15 пункта. Пасков и Мартин Маринов с попадения за Спартак свали пасива на 11 точки. В заключителните секунди на частта двата отбора размениха по едно попадения. С 22:20 третата четвърт отиде в актива на отбора на Спартак, който вече изоставаше с едва 9 точки.

Развитието на събитията през изминалите десет минути видимо мобилизира старозагорци за последната част. Тя започна при резултат 71:60 в тяхна ползва. Бишъп на три пъти отново вдигна преднината на Берое до над 15 точки. В тези първи две минути на последната четвърт вече бе ясно, че гостите нямат класата и силите да се доближат до старозагорци. Срещата приключи при крайното 91:79.

Вижте още