РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Близо 17 хиляди сигнала са получени на Горещия телефон на Община Стара Загора през 2020 година

Публикувано на:

16 821 сигнала са получени на Горещия телефон на Община Стара Загора от началото на 2020 до 30 ноември, сочи справката на звено „Градска мобилност“. Увеличението за година е с над 20 %.

Най-много са подаваните сигнали за нарушаване на обществения ред - 2039 сигнала. На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800 157 37, от 1 януари до 1 декември, е съобщено за над 3500 неправилно паркирани автомобила в града, което е 1/8 от общия брой подадени сигнали.

През отиващата си година старозагорци са подали над 1200 сигнала, свързани с чистотата и околната среда. Подавани са още съобщения за бездомни кучета и незаконно строителство, домашно насилие, изоставени деца, натровени кучета. Зачестяват оплаквания от силна музика и шумни компании на открито, както и от аларми на автомобили. Сред подаваните сигнали са и такива за инциденти с хора или животни.

Сериозно повишение на сигналите има и на платформата на Община Стара Загора https://www.starazagora.bg/. От началото на тази година те са 856, като през същия период на миналата година са били 590. Близо 20 % от тях са за изоставени автомобили. Били са проверени множество сигнали за незаконни сметища. От проверките са установени 36 регламентирани сметища на общинска земя и 10 сметища в частни имоти.

След подадени сигнали са отремонтирани лампи от уличното осветление. Обезопасени са шахти, премахнати са клони, надвиснали над пътното платно. Община Стара Загора е отреагирала на всички сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.

Вижте още