РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Методи Пенчев, Народен съюз: Всяка политическа партия има различен поглед върху кризата, но успяхме да намерим баланса

Публикувано на:

През тази година работата на Общински съвет Стара Загора се различава много. Трудно е да работиш в ситуация на криза. Радвам се, че с диалогичност и зачитане мнението на другите успяхме да се справим, коментира пред zagora.bg председателят на групата общински съветници от Народен съюз Методи Пенчев.

"Председателят на местния парламент Мария Динева положи много усилия за сближаване на групите и успя да намали напрежението. Успяхме да вземем много правилни решения, важни за гражданите. Сред тях са отпускане на финансова помощ за раждане или осиновяване на дете, финансова помощ за физически лица, облекчаване на бизнеса. Помощите не са големи, но все пак е нещо в тази трудна ситуация. Стабилизирането на общинските дружества е важна част от дейността на Общинския съвет и трябва да продължим да работим в тази посока. Те трябва да постигат все по-добри резултати", категоричен е Пенчев. 

"Всяка политическа партия има различен поглед върху ситуацията и свой начин да се справи с кризата, но успяхме да намерим баланса. И през следващата година няма да е лесно, тъй като не знаем какво ни очаква. Предстои ни приемане на бюджет, а неяснотата е голяма. Най-важното обаче е физическото оцеляване на хората. Когато сме здрави, нещата ще се наредят", каза още Методи Пенчев.

Вижте още