РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Иван Върляков, БСП: Подготвяме предложения за Бюджет 2021

Публикувано на:

Всички решения, които Общински съвет Стара Загора взе през годината бяха под знака на COVID-19. Обединихме се и се насочихме към хората, които са най-уязвими. Бяха приети много правилници и наредби, коментира пред zagora.bg председателят на групата общински съветници от БСП Иван Върляков.

"Едно от важните неща, беше да разгледаме дейността на общинските дружества. Някои от тях вече имат нови управители, които трябва да се отчитат пред Общинския съвет регулярно, за да може нещата да се случват. Важно е тези дружества да работят на печалба", обясни Върляков.

Той е категоричен, че трябва да се осъществява сериозен контрол върху ремонтите и изпълняваните проекти, за да не се стига до забавяне и некачествено изпълнение. Трябва да се обърне и внимание на бизнеса, тъй като той няма да оцелее само с освобождаване от наеми.

Вече 6 месеца старозагорските социалисти подготвят предложенията си за Бюджет 2021.

"Работим от месеци. В условията на пандемия, постоянно излизат нови приоритети. Задължително е да се помисли за обезщетения на собствениците на имоти в парк "Бедечка", за ремонт на училища и инфраструктура. Летището също е една от важните теми. За него са водени много разгвори. Постигнахме съгласие. Там ще бъде зона с предимно произвоствено предназначение, но пистата ще се запази и при възможност ще бъде използвана", допълни Иван Върляков.

За предстоящите празници той пожелава здраве. Категоричен е, че трябва да свикнем да живеем с коронавируса и да се радваме на малките неща.

Вижте още