РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Диян Димитров, ГЕРБ: Сега е времето да бъдем солидарни и да проявим повече търпение

Публикувано на:

Трудно се работи в ситуация на криза, особено когато нещата са непредвидими. Целият свят е засегнат от коронавируса и ние не правим изключение, затова трябва да се научим да живеем с него, коментира пред zagora.bg председателят на групата общински съветници на партия ГЕРБ в местния парламент Диян Димитров.

"Когато имаш един първоначално одобрен бюджет, а всеки месец се налага да правиш непредвидими разходи, не е никак лесно. Трябва да решиш какво да отпадне и кое трябва да се свърши сега. Приходите са по-малко, а разходите са доста нагоре. В тази ситуация обаче е най-важно да бъдем солидарни един с друг и да проявим повече търпение, защото всеки изпитва някакво затруднения - някои загубиха близки, други работа. Коронавирусът се отрази на всяко едно домакинство", категоричен е съветникът.

Според него, въпреки тежката ситуация, има и нещо положително.

"Коронавирусът ни остави повече време вкъщи, с нашите семейства. Даде ни възможност да общуваме с близките си и да разберем, че не всичко е работа и кариера. Сега имаме възможност да прануваме една истинска Коледа - с най-близките си хора, далече от хотели и спа центрове".

Като интензивна и натоварена, Диян Димитров определи отиващата си 2020 година. 

"Взехме много важни решения. Радвам се, че успяхме да приемем Правилник за отпускане на еднократна финансова помощ за родено или осиновено дете на територията на община Стара Загора, защото такива са успешните политики. Изготвихме Правилник за финансова помощ за физически лица, който в момента, в ситуация на криза, улеснява работата на социалната комисия. Приехме наредба за преместваемите обекти. На първо четене Общинският съвет гласува Наредба за стимулиране на деца с високи постижения, която се надявам през следващата година да бъде приета. Една от добрите инициативи е и Правилникът за финансиране на културни проекти, които да бъдат подпомогнати от община Стара Загора", обясни Диян Димитров.

Той допълни, че и през 2021 година не се предвижда никакво увеличение на местните данъци и такси, а в новия бюджет ще има перо за разходите, свързани с коронавируса.

Вижте още