РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Душо Гавазов: Изпращаме най-трагичната година за община Мъглиж

Публикувано на:

2020 година беше една от най-трагичните за община Мъглиж. На 3 септември, само на 52 години, от този свят си отиде кметът Господин Господинов. Това беше шок за всички ни, коментира заместник-кметът Душо Гавазов.

Като успешна той определи отиващата си година по отношение на управленските решения.

"Успяхме да реализираме доста инвестиционни проекти. По Програма за развитие на селските райони към Държавен фонд "Земеделие" направихме пълна реконсрукция и рехабилитация на две от основните пътни артерии в общината - ул."Генерал Гурко" и ул. "Първи май", на обща стойност 1 100 000 лева без ДДС. След близо половин век се ремонтира общинската сграда. Тя беше опасна, падаха части от мазилката", обясни Гавазов.

Ръководството на община Мъглиж предвижда изпълнението на инвестиционни проекти, които ще бъдат финансирани от общината чрез нисколихвен кредит за период от 15 години. Вече са минали обществените обсъждания, има решения на Общинския съвет.

"Ще бъде завършен банският комплекс в село Ягода, ще бъде ситуирана хибридна фотоволтанична централа на покрива на общината и още три върху други общински сгради. Ще бъдат изградени предпазни огради около ромския квартал, който ще се обособи като затворен комплекс и ще предотвратим честите пътни инциденти", коментира Душо Гавазов.

Той допълни, че общината е одобрена по Програмата за пристрояване и надстрояване на детски градини към Министерството на образованието, което ще позволи на още 42 деца да посещават детски заведения.

Вижте още