РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Никола Чакалов, ВМРО: Подпомагането на млади семейства е важно за преодоляване на демографската криза

Публикувано на:

Горди сме от това, което успяхме да постигнем през 2020 година. Изпълнихме едно от предизборните си обещания, а именно отпускане на финансова помощ за образовани родители. Това коментира пред zagora.bg общинският съветник от ВМРО Никола Чакалов. За него демографската криза е национална кауза и е убеден, че преодоляването на този проблем изисква постоянна работа.

"С Правилника, който приехме, всеки месец общината подкрепя млади семейства. От 1 юни до 17 декември за финансова помощ са одобрени 284 старозагорски семейства. Отпуснатите средства са в размер на 142 000 лева", обясни Никола Чакалов.

Сред най-честите причини за отказ са неплатени данъци от страна на семействата или неизпълнение на условието и двамата родители да имат завършено поне средно образование.

"Поради епидемичната обстановка се наложи някои от предложенията в Общинския съвет да бъдат оттеглени заради липса на средства. Това са предложенията за финансово стимулиране на изявени деца и съфинансиране на културни проекти. Надявам се, че нещата ще се нормализират по-бързо и през 2021 година ще успеем да подпомогнем и тях", убеден е най-младият общински съветник в Стара Загора.

Според него хората започват все повече да спазват въведените мерки.

"Хората вече разбраха, че този вирус не е шега. Родителите ми го изкараха и то не леко. Сега баба ми е болна, затова искам да пожелая най-вече здраве, тъй като то е най-важното", категоричен е Никола Чакалов. Той спазва ограниченията и по време на пандемията набляга повече на спорта. Убеден е, че спортът е много важен за изграждането на личността.

Вижте още