РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Съдът остави в ареста 34-годишен мъж за държане на тютюн без бандерол

Публикувано на:

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 34-годишен мъж, привлечен като обвиняем за това, че е държал акцизни стоки - тютюневи изделия, а именно – 199,70 кг тютюн за пушене /за лула и цигари/, на стойност 35 946 лева, без акцизен бандерол.

В ОД на МВР – Стара Загора е постъпила информация, че на 12.12.2020 г., двамата обвиняеми ще транспортират голямо количество тютюн за пушене до гр. Стара Загора. Проведена била специализирана полицейска акция, при която те били задържани. Всеки от тях управлявал моторно превозно средство и поддържали комуникация помежду си чрез радиостанции. В условията на неотложност било извършено претърсване в автомобилите, като по предвидения в закона ред били иззети 199,70 кг тютюн за пушене, мобилни телефони и две радиостанции.

Обвиняемият е криминално проявен, осъждан двукратно за престъпления по чл.234 от НК. Деянието на 12.12.2020 г. е извършено в изпитателния срок на условно осъждане на лишаване от свобода. За престъплението, в което е обвинен, законът предвижда наказание от две до осем години "лишаване от свобода" и „лишаване от права по чл.37,ал.1, т.7 от НК. 

Определението на Районен съд-Стара Загора подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд - Стара Загора.

Вижте още