РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Обвиненият за убийството в Дъбово остава зад решетките

Публикувано на:

Окръжен съд – Стара Загора взе най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 24-годишния мъж, обвинен за убийството в мъглижкото село Дъбово.

Делото се гледа по скайп-връзка, осъществена със Затвора – Стара Загора, предвид усложнената епидемична обстановка в страната и съгласно заповед на Председателя на съда.

Спрямо мъжа е повдигнато обвинение за това, че на 3 декември в с. Дъбово, е отнел 20 лева и мобилен телефонен апарат от владението на 74-годишен мъж, като е употребил за това сила и грабежът е придружен с убийство.

Обвиниха 24-годишния мъж от Дъбово за грабеж, придружен с убийство

Окръжен съд – Стара Загора прие, че събраните по делото доказателства позволяват направата на обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което е привлечен към наказателна отговорност. Същото, според закона, се квалифицира като тежко умишлено. Самият обвиняем е дал подробни обяснения за случилото се, в които, по свой начин, се е признал за виновен. До момента той не е осъждан и не е имал криминални прояви, но деянието се определя с висока степен на обществена опасност, поради което и съдебният състав определи да остане с най-тежката мярка за неотклонение.

Определението на съда подлежи на обжалване с частна жалба и/или протест пред Пловдивски апелативен съд в 3- дневен срок.

Вижте още