РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Обвиниха 24-годишния мъж от Дъбово за грабеж, придружен с убийство

Публикувано на:

Окръжна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем 24-годишния мъж от мъглижкото село Дъбово, който уби пенсионер. Престъплението беше извършено на 3 декември. Обвинението е за извършен грабеж, придружен с убийство - престъпление по чл.199, ал.2, т.2, предл.1-во вр. чл.198, ал.1 от Наказателния кодекс. От убития 74-годишен мъж са отнети 20 лева и мобилен телефон.

На 5 декември, в 18:17 часа, в Районно управление на МВР - Казанлък е получено съобщение от мъж, който е открил баща си мъртъв, паднал на земята до входната врата на къщата си, с кръв по лицето. Тялото на пострадалия е намерено пред остъкленото предверие, водещо към стаите на дома, като едно от стъклата на вратата е било счупено.  При проведените първоначални действия по разследването е установено, че по тялото на убития има травматични увреждания и смъртта е настъпила вследствие на кръвозагуба.  По случая е образувано досъдебно производство по описа на Районно управление на МВР - Казанлък за умишлено убийство, като надзора на разследването е осъществяван от Окръжна прокуратура-Стара Загора.

Убийство в Дъбово, извършителят е задържан

След активни оперативно-издирвателни мероприятия, в рамките на 24 часа, е установен евентуалният извършител на убийството – 24-годишен мъж от с. Дъбово. Установено е, че са отнети пари и мобилен апарат, като е употребена сила и грабежът е придружен с убийство.

С оглед на събраните доказателства, на 7 декември, задържаният е привлечен в качеството на обвиняем.

Тъй като извършеното деяние представлява тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна и предвид факта, че съществува реална опасност мъжът да се укрие или да извърши друго престъпление, той е задържан с постановление на Окръжна прокуратура - Стара Загора за срок от 72 часа. В този срок предстои внасяне на искането в Окръжен съд-Стара Загора за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Вижте още