РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Непълнолетен остава в ареста заради грабеж

Публикувано на:

По искане на Районна прокуратура - Казанлък, съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 17-годишния младеж, който на 2 януари нападна и ограби възрастна жена.

Грабежът е извършен в Казанлък. Младежът е взел сумата от 420 лв., дамска чанта, портмонета, ключодържател, мобилен телефон и други вещи.

С Решение на местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, момчето е било настанено във Възпитателно училище - интернат. Грабежът е извършен по време на ваканцията. Младежът вървял зад възрастната жена. Блъснал я и издърпал дамската й чанта. Взел парите, а чантата с другите вещи изхвърлил.

По образуваното производство, под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък, до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, назначена е експертиза, обвиняемото лице е привлечено към наказателна отговорност и производството ще приключи в най-кратки срокове.

Съдът уважи искането на Районна прокуратура-Казанлък и прие, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянието и на извършителя му, който е осъждан за престъпление против собствеността. Настоящото престъпление е извършено в изпитателния срок на условна присъда.

Определението на Районен съд – Казанлък подлежи на обжалване.

 

Вижте още