РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Оставиха в ареста младежа, ограбил възрастна жена в Казанлък

Публикувано на:

По искане на Районна прокуратура - Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 16-годишен младеж, привлечен като обвиняем, че на 2 декември 2020 г., в гр.Казанлък, е отнел чужди движими вещи – пазарска чанта, портмоне, документ за самоличност и пари – сумата от 22 лв., от 78 – годишна жена.

На 2 декември, около 16:00 часа, пострадалата 78-годишна жена се движела към магазин за хранителни продукти. Тя вървяла по улицата, а ръката й била пъхната през дръжките на чантата. Обвиняемият решил да я отнеме. Застанал зад гърба на жената и рязко дръпнал чантата. Пострадалата паднала на земята. Обвиняемият избягал по улицата с отнетата чанта.

По образуваното производство, под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък, до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, назначена е експертиза, обвиняемото лице е привлечено към наказателна отговорност и производството ще приключи в най-кратки срокове. Младежът е бил осъждан за взломна кражба, извършена в съучастие с друго лице и чрез използване на техническо средство. 

Определението на Районен съд – Казанлък подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Стара Загора.

Вижте още