РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Общината премахна принудително девет автомобила

Публикувано на:

Девет автомобила, излезли от употреба, бяха принудително премахнати от междублокови пространства и общински паркинги в Стара Загора. Две от колите са фирмени, а останалите са собственост на физически лица. Всички са били включени в процедура по преместване от държавна или общинска собственост, съгласно установения ред. На собствениците са връчени предписания за доброволно отстраняване.

Излезлите от употреба МПС, които се намират върху общинска или държавна собственост, и които не са предадени доброволно от собствениците си в център за разкомплектоване, се транспортират принудително. Площадката се намира в кв. „Индустриален“ и за нея отговаря фирма „ДК Софтрейд“ ЕООД (бивш „Сплавкомерс“), където собствениците могат да ги потърсят в 14-дневен срок. 

Проверки се извършват редовно и по информация на граждани, които са забелязали паркирани от дълго време коли, видимо в лошо състояние, на които липсват стикери за техническа изправност или са без регистрационни табели. Това е втората акция на Община Стара Загора за 2020 година.

Сигнали може да бъдат подавани на безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800 157 37,  както и писмено или по електронен път.

Вижте още