РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

БСП скърби за председателя си Даниела Драгийска в Чирпан

Публикувано на:

Областният съвет на БСП-Стара Загора изказа съболезнования на близките на адвокат Даниела Драгийска, която почина след кратко боледуване.  Даниела беше член няколко мандата на областната структура. „Активен, честен, толерантен, справедлив, енергичен, инициативен другар. Загубихме един човек, отдаден на принципи и каузи за по-добро и справедливо  общество", написа председателят Румяна Динева.

Даниела Драгийска  оставя трайни следи в местния парламент на Чирпан с ревностното отстояване на гражданската позиция, мотивирани решения,  реалистични анализи и  равносметки като зам.-председател  в настоящия мандат, като председател  в мандата 2015-2019г., като ръководител на групата на БСП  в периода 2011-2015г. и като общински съветник два мандата преди това.

„Ще я помним дълго с лекотата и професионализма, с които предлагаше инициативи и стратегии. Като председател на жените-социалистки от 2005 г. в БСП-Чирпан и член на Областния съвет на ОЖС винаги е следвала принципите на толерантност, равнопоставеност и практичност. И на последното заседание  тя бе заредена с  перспективи", написаха във фейсбук от Областния съвет.

За нея беше важен принципът на дискусията, където се ражда най-добрата политика, с която се гордееха в основната й партийна организация „Дискусионен клуб 92", който председателства дълги години.  Даниела беше член на БСП от 2002г., дългогодишен представител  на Изпълнителното бюро и на Общинския партиен съвет. На 11 юли 2020 година  социалистите от община Чирпан я избраха за председател. Тогава тя каза: „За нас е важно да сме единни, така да се обединим, че  да получим подкрепата на мнозинството в община Чирпан за следващите избори. Нашата основна задача е да привлечем нови привърженици и млади симпатизанти, да стабилизираме 24-те основни партийни организации и да продължим да сме активни в местната политика". Беше изключителен борбен и принципен човек,  имаше много идеи, които не успя да реализира, с мъка днес си спомнят чирпанските социалисти.

„Загубихме слънчев и добър човек, професионалист, председател на ОбС на БСП в Чирпан, общински съветник. Ще я помним като принципна, борбена и всеотдайна за хората и социалистическата идея" - съболезнования изказаха и от Общински съвет на БСП-Стара Загора и общинските съветници от „БСП за България". 

Отворена е съболезнователна книга в Областния съвет на БСП-Стара Загора, съболезнования могат да се пишат и в клуба на БСП-Чирпан. Погребението е в 12:00 часа на 3.12.2020 на Чирпанските гробища.

Вижте още