РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Община Мъглиж с още един спечелен проект

Публикувано на:

Община Мъглиж спечели проект по национална програма „Подпомагане на общините за реализиране на дейности за образователна десегрегация и превенция на недопускане на вторична сегрегация“ към Център за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства (ЦОИДУЕМ). Общата сума на проекта е 32 889 лв., като 29 689 лв. се осигуряват от програмата а 3 200 лв. са съфинансиране и се осигуряват от Общината.

Партньори на Община Мъглиж за осъществяване на дейностите са ДГ „Камбанка“, ОУ „Христо Ботев“ и ПГСС „Гео Милев гр. Мъглиж. Проектните дейности ще се реализират в рамките на една учебна година и включват:  

„Ръка за ръка в подкрепа на образователната интеграция на най – малките граждани на Мъглиж“

  • Осигуряване на учебни пособия и материали за 321 деца от ромски и неромски произход, отговарящи на определените със Заповед на Кмета на Община Мъглиж критерии – 88 деца от поддготвителните групи на ДГ „Камбанка“ и ОУ „Христо Ботев“ и 102 ученика от I до VII клас от ОУ „Христо Ботев“.
  • Назначаване на непедагогически персонал към Община Мъглиж - двама образователни медиатора, които ще са посредници между семействата на децата и учениците и образователните институции, осъществявайки връзката между педагозите, обучаемите и техните родители и един помощник на учителя, който ще бъде в помощ на педагозите от местните образователни институции.
  • Дейности за информиране, мотивиране и подготовка на децата и учениците за съвместно образователно развитие – провеждане „Ден на отворените врати „Да начертаем заедно пътя към успеха“, в който ще бъдат презентирани трите образователни институции.
  • Осъществяване на дейности за психолого-педагогическо и социално-комуникативно приобщаване на всички родители, чрез провеждане на тренинги и беседи с родителите от трите образователни институции. Работата с родителите ще бъде възложена на частен терапевтичен център, чиито специалисти ще използват методите „Лице в лице“, „Метод на конкретните ситуации“ и „Метод за работа е казусът“.

 

 

Вижте още