РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Мъж влиза в затвора заради наркотици

Публикувано на:

Ефективно наказание от една година и пет месеца лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим получи 33-годишен старозагорец заради притежание на наркотици. Присъдата е след споразумение между обвиняемия, защитниците му и Окръжна прокуратура.

Със споразумението страните по делото приемат за безспорно установено, че на 13 юни в Стара Загора, мъжът е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества - метамфетамин и МДМА (екстази), на обща стойност 390,75, като деянието е извършено от него в условията на опасен рецидив.

От наказанието, което ще търпи обвиняемият, ще бъде приспаднато времето, пред което той е бил с мярка за неотклонение „задържане под стража“. Наказанието „глоба“, което законът предвижда наред с наказанието „лишаване от свобода”, не му беше наложено. Обвиняемият следва да заплати направените по делото разноски, а остатъчните количества от наркотичните вещества и вещите, послужили за извършване на престъплението, ще бъдат унищожени по надлежния за това ред.

Мъжът декларира пред съда, че е подписал доброволно споразумението, съгласен е с неговите последици и се отказва от по-нататъшното разглеждане на делото по общия ред.

Одобреното споразумение има последици на влязла в сила присъда.

Вижте още