РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

До 6 ноември пред всички държавни болници трябва да бъдат поставени мобилни съоръжения за изследване и консултация за COVID-19

Публикувано на:
От днес на разположение на Столичната регионална здравна инспекция ще бъдат 20 служители на Националния център по обществено здраве и анализи. Целта е те да подпомагат здравните инспектори и да се ускори работата на инспекцията. За това информира здравният министър.
 
Проф. Ангелов съобщи, че до 6 ноември, петък, пред всички държавни лечебни заведения трябва да бъдат поставени мобилни съоръжения – тип фургон, където всеки ще може да се изследва за коронавирусна инфекция. На място ще има медицински екип, който ще консултира гражданите при съмнения за COVID-19. Такова писмо на министъра вече е изпратено до директорите на съответните лечебни заведения.
 
Националният логистичен център в МЗ вече работи, днес на смяна е екип от УМБАЛСМ „Пирогов“. Министърът припомни, че ролята на центъра е да съдейства за бърза връзка между институциите, лечебните заведения, регионални здравни инспекции и центровете за спешна медицинска помощ при възникване на затруднения в комуникацията между тях. „Този център не дублира дейността на спешна помощ, на неговите телефони няма да звънят граждани“, обясни проф. Ангелов.
Вижте още