РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Премиерът поиска по-гъвкав подход във всяка една сфера на социално-икономическия живот у нас

Публикувано на:

Да бъде приложен по-гъвкав подход във всяка една сфера на социално-икономическия живот у нас, така че тя да може да функционира максимално пълноценно в условията на пандемия, разпореди министър-председателят по време на работно видеоконферентно съвещание с членовете на Министерския съвет.

Премиерът постави специален акцент върху образователната система и поиска здравният и образователният министър да предложат решение за продължаването на образователния процес в условията на коронавирус. Целта е, след изтичане на двуседмичния срок в сега действащата заповед на министъра на здравеопазването, по отношение на училищата да бъде прилаган локален подход в зависимост от решенията на областните щабове,  епидемичната ситуация (достигнатите прагове) и предложенията на училищата. При университетите решенията ще бъдат взимани от академичните ръководства.

Премиерът разпореди също Министерството на здравеопазването и Регионалните здравни инспекции да засилят контрола върху карантинираните и отбеляза, "че ако всички контактни се затворят и не излизат, заразяването се спира. Ккогато контролът за спазване на карантината се следи от компетентните органи, мерките дават ефект, овладява се заразяването“.

Вижте още