РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Главният секретар на ТрУ доц. Ани Златева е „Будител на Стара Загора"

Публикувано на:

Главният секретар на ТрУ доц. Ани Златева е „Будител на Стара Загора" за 2020 година. Тя беше номинирана от Съюза на учените, заедно с проф. Минко Балкански, и удостоена с почетна грамота и статуетка на официална церемония в Регионална библиотека „Захарий Княжески".

Доц. Ани Златева е автор на учебния план на нова специалност в Тракийски университет – „Педагогика на обучението по изобразително изкуство и графичен дизайн", както и на специализирана литература. Тя е скулптор на международната сцена и е отдадена на призванието да предаде частица от таланта си на младото поколение творци.

„Доц. Ани Златева заслужава да бъде наричана будител. Тя дава културния, духовния нюанс на нашето ръководство. Тя не само обучава и възпитава, тя твори, не само в България, но и навсякъде по света. Уверявам Ви и вярвам, че Тракийският университет ще продължи да дава будители на Стара Загора и на България", каза ректорът на Тракийски университет – Стара Загора доц. д-р Добри Ярков.

Доц. Ани Златева сподели наградата със своето семейство, колеги и студенти.

„Благодаря на Съюза на учените за номинацията. В първия момент тази награда много ме смути, защото да нарека себе си будител е меко казано нескромно. Приемам наградата с огромна отговорност и отдаденост, така както приемамработата си. Споделям наградата си първо с моя съпруг Георги Златев, тъй като голяма част от скулптурите правим съвместно, споделям я и с дъщерите си, защото семейството ми ме е подкрепяло във всеки един проект и стъпка. Разделям тази награда с Тракийския университет, с Педагогическия факултет, защото ако аз имам възможността да събуждам някого, то това е благодарение на тази институция. Искам да я разделя и с моите колеги и студенти, защото ако тях ги няма, няма кого да будим. Благодаря много!"

Вижте още