РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Ремонтът на Зоопарка приключва до юни

Публикувано на:

С 40 гласа "за" и 7 "въздържали се" общинските съветници приеха промяна в срока на усвояване на съществуващ дългосрочен общински дълг за финансиране на проект „Реконструкция на Зоопарка в Стара Загора“. По този начин ремонтът на Зоопарка ще приключи през месец юни, а не през март.

"Имахме доста проблеми в началото. Всички ремонтни дейности са съобразени с животните, което води до забавяне. Проблем имахме и по време на КПП-тата, защото хората ни не живеят в града. Проектът ще бъде завършен в следващите шест месеца", обясниха от фирмата изпълнител. 

"Обектът трябваше да бъде завършен през месец март следващата година. Ремонтът се удължава с три месеца. По време на пандемията някои от дейностите бяха преустановени. Имаше проблеми с движението на машините, работниците се разболяват. Това са непредвидими неща, за които строителят няма как да носи отговорност", коментира пред zagora.bg кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Той допълни, че има закон за извънредното положение и всички тези неща са описани в него.

По време на заседанието, съветниците подкрепиха предложението за поемане на дългосрочен общински дълг под формата на дългосрочен кредит от Обединение „Фонд за устойчиви градове“ и Фонд „ФЛАГ“ ЕАД. Кредитът е в размер на 13,450 млн.лева Парите ще бъдат използвани за обновяването на Летен театър в парк „Митрополит Методий Кусев“, Реконструкция и обновяване на Драматичен театър „Гео Милев“, ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност в СУ „Христо Ботев“ и СУ „Васил Левски“. Дългът трябва да бъде погасен за 15 години, а гратисният период е три години.

Вижте още