РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Две години и два месеца затвор за мъж, откраднал пари от възрастно семейство

Публикувано на:

Районен съд – Стара Загора постанови присъда, с която призна мъж за виновен в това, че на 17.08.2020 г. в гр.Стара Загора отнел сумата от 615 лева от владението на собствениците им – семейство – 75-годишен мъж и 72-годишна жена, като кражбата е извършена в условията на опасен рецидив.

За извършеното от подсъдимия престъпление, съдът му наложи наказание от две години и два месеца „лишаване от свобода“, което да изтърпи при първоначален „строг“ режим.

Наказателното производство премина по реда на съкратеното съдебно следствие, като първоначално наложеното му наказание беше намалено с една трета. Пред съдебния състав подсъдимият се призна за виновен по повдигнатото му обвинение.

По делото е установено, че на 17.08.2020 г. подсъдимият влязъл в двора на къщата на пострадалото семейство. Той им казал, че е жаден и помолил за една чаша студена вода. Възрастният мъж влязъл в дома си, за да му налее вода, като с него тръгнал и подсъдимият. Докато чакал, той успял да открадне парите, които били поставени в чанта в стаята, където се намирал. След като изпил водата, мъжът си тръгнал. Откраднатите пари той похарчил още същия ден.

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Стара Загора.

Вижте още